Deze nieuwe Lancia heeft wél een verbrandingsmotor

Het is officieel geen Lancia, maar dat maakt niet uit. Veel cooler dan dit wordt het niet.

Als je het laatste autonieuws gevolgd hebt weet je dat Lancia op het punt staat een glorieuze comeback te maken. Uiteraard met elektrische auto’s, anders kunnen ze zichzelf net zo goed meteen opheffen. Om de traditie toch in ere te houden, zitten er in de nieuwe designtaal wel de nodige knipogen naar het verleden.

Toch zullen de nieuwe Lancia’s nooit zo cool worden als de auto die je hier op de foto’s ziet. Dat is de Kimera EVO37, een moderne interpretatie van – inderdaad – de Lancia 037. Deze auto kregen we in 2021 al voor het eerst te zien, maar nu is er een nieuwe versie die zo mogelijk nóg cooler is.

De mannen van Kimera hebben de EVO37 namelijk uitgedost als straatlegale rallyauto. Dit hebben ze gedaan met goedkeuring van Martini, zodat ze de auto zonder juridische problemen een Martini-livery kunnen geven. Dat is natuurlijk de livery waarin de Lancia Rally 037 legendarisch is geworden.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *